Demark
Kancelarijski materijal na klik
Izazov:
Demark je kompanija koja se bavi prodajom i distribucijom kancelarijskog materijala i školskog pribora. Sa novim e-commerce web sajtom cilj im je bio da povećaju broj relevantih poseta i online prodaju. Google Search kampanja bila je pravo rešenje i direktan odgovor na tražnju.
Zadatak
Kada smo počeli sa radom na Google Ads nalogu Demark je imao svega 4 grupe oglasa što je negativno uticalo na gotovo sve aspekte kampanje i njen učinak. Restrukturirali smo nalog i kreirali 14 kampanja sa ukupno 68 grupa oglasa. Time smo Demarku omogućili daleko bolju kontrolu budžeta. Kompletno smo izmenili kopije postojećih oglasa I napisali nove, uključujući i set ekstenzija, kako bi bili sigurni da oglasi obuhvataju sve proizvode, a ne samo one najpopularnije, i da su svi oglasi relevantni za korisnika. Izbor pravih ključnih reči rezultiralo je povećanjem prikaza, klikova i konverzija. Pokazali smo da pravilno strukturirani nalog može dovesti do trenutnih, vidljivih rezultata. U isto vreme, povezali smo Google Ads i Google Analytics naloge kako bismo pratili vrednost svake kupovine i boj prodatih artikala.
Rezultat
Nakon što su ove promene napravljene, direktan efekat se pokazao kroz rast poseta novom web sajtu kompanije Demark, gde je plaćeni saobraćaj obuhvatao 42% od ukupnog saobraćaja. Broj novih posetilaca iznosio je u proseku 62% na mesečnom nivou. Korisnici koji su kliknuli na Google oglas u proseku su se zadržaval na web sajtu preko 3,5 minuta. Uz CTR od 26% to su dovoljni pokazatelji relevantnosti oglasa i sadržaja na Landing page-u. Ono što je najvažnije, korišćenje Google Ads kampanje, uspeli smo da uvećamo prihod za 40% na mesečnom nivou. Vrednost pojedinačne kupovine preko Google kampanje premašila je prosečan iznos kupovine preko ostalih kanala za 20%.
62%
novih posetilaca
40%
od ukupnih prihoda ostvareno je preko Google kampanje
26%
CTR
CryoSave
Stvaranje tržišnog lidera
Baby box „Zdravo bebo“
Promovisanje na Facebook i Instagram društvenim mrežama
Klijenti
Kompanije sa kojima smo sarađivali:

Kontakt

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *